AKTUELNO

Funkcioner SNS i ministar u Vladi Srbije Branislav Nedimović kaže da pravna država mora da se poštuje i smatra da bi tužilaštvo trebalo da se pozabavi onima koji naseljem žele da ruse vlast.

- Oni koji se pozivaju na pravnu državu, sada nasiljem žele da ruše sve što postoji u oblasti prava. Pa gospodo hajte u školu i naučite nesto - rekao je Nedimović gostujući u Novom jutro.

On je pozvao opoziciju da svoju politiku pokažu na nekim od lokalnih izbora, a priliku za to imaju već u Majdanpeku.

- Koliko čujem neće izaći na lokalne izbore u Majdanpeku. Političke stranke postoje zbog izbora, a militantne organizacije zbog nasilja. Neka odluče šta su - zaključio je on.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović rekao je gostujući u emisiji Novo jutro da je najvažnije da pokvareno meso iz Brazila nije ušlo na tržište, ocenivši i da je količina od 23 tone mogla napraviti ozbiljan problem.

- To je jedan šleper, količina koja je mogla da napravi ozbiljan problema - istakao je Nedimović i dodao da je, srećom, šverc sprečen.

On naveo da je šverc sprečen zajedničkom akcijom svih državnih, ukazavši da je to jedna od većih zaplena u poslednje vreme.

- Uvek će postojati ljudi spremni da se bave ovom vrstom nedozvoljenih radnji, naše je da ih sprečavamo. Mislim da treba pohvaliti ljude koji su sprečili šverc, a ja čitajući neke medije imam utisak kao da su oni to stavili u promet. Očigledno ovde postaje problem kada radiš svoj posao, ali mi ćemo ga i dalje raditi - podvukao je Nedimović.

Ministar je dodao da je činjenica da to često pokušavaju da rade sa prostora koji kontroliše Priština.

- Ovo nije ušlo na tržište, i to je najvažnije, naše je da obezbednimo kvalitetnu i bezbednu hranu - dodao je Nedimović.

Govoreći o izvozu breskve u Rusiju, ministar je naveo da se na voću pojavila najobičnija trulež i da je to potpuno normalna stvar, posebno kada su kišne godine i da tu nema nikakve senzacije.

Kako je objasnio, ako iz voćnjaka uđe u kamion voće sa bilo kakvim oštećenjem, poput tačkiče, usled dužeg transporta ili nedovoljne rashlađenosti, može doći do kvarenja.

Foto: RTV Pink

Nedimović je dodao da je do sada izvezeno 40.000 tona nektarina u Rusiju i sve je bilo dobrog kvaliteta.

Ministar je naveo da imamo savršenu komunikaciju sa ruskim kolegama i da ništa nije zabranjeno i da se saradnja nastavlja, dok ćemo privremeno imati monitoring sa breskvama i kajsijama.

Kako je dodao, proces uvoza u Rusiju komplikovan i podrazumeva šest različitih kontrola.

- Kontrola je poput ozbiljnih kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je cena dobra - dodao je Nedimović.

#Meso

#Zaplena

'