AKTUELNO

Bedžetu Pacoliju Beograd nije odobrio zahtev za dolazak u Novi Pazar.

Kako mediji nezvanično saznaju, zahtev je odbijen jer u UNMIK-ovom privremenom zakonskom okviru, Kosovo nema ministarstvo spoljnih poslova, pa se sporazum o posetama zvaničnika ne može primeniti u slučaju Pacolija.

Bedžet Pacoli izjavio je u četvrtak da je zatražio dozvolu Beograda da 21. i 22. jula zvanično poseti Novi Pazar i Sandžak i dodao da ukoliko je ne dobije neće ići planinskim putevima kao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić na Kosovo.

Mediji prenose da bi Pacoli mogao danas da boravi u Novom Pazaru, ali jedino u privatnoj poseti i u svojstvu običnog građanina.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je juče da mu se čini da do susreta ministra Bedžeta Pacolija u svojstvu kosovskog ministra spoljnih poslova i predstavnika Bošnjačkog nacionalnog veća u Novom Pazaru neće doći.

Foto: Tanjug

Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, rekao je da neće dozvoliti da bilo ko predstavlja institucije lažne države Kosova i da bilo ko u Raškoj oblasti ugrožava prava građana i narušava međunacionalne odnose.

Foto: Tanjug

Pacolija je, inače, lider BNV Sulejman Ugljanin pozvao u posetu u svojstvu ministra spoljnih poslova Kosova iako ga Srbija ne priznaje.

Foto: Tanjug

#Bedžet Pacoli

#Beograd

'