AKTUELNO

Ministar odbrane iskazao zadovoljstvo ponovim susretom sa predstavnicima Surinama u Beogradu i podsetio na prošlogodišnje otvorene i prijateljske razgovore sa ministrom unutrašnjih poslova Muhamedom Norsalimom.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin zahvalio je danas ministarki spoljnih poslova Surinama Ildiz Polak Beil na ličnom doprinosu odluci da njena zemlja povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Foto: Ministarstvo odbrane

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Vulin je izrazio uverenje da će posle posete ministarke Polak Beil Surinam zadržati principijelni stav i u narednom periodu.

On je iskazao zadovoljstvo ponovim susretom sa predstavnicima Surinama u Beogradu i podsetio na prošlogodišnje otvorene i prijateljske razgovore sa ministrom unutrašnjih poslova Muhamedom Norsalimom.

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministri Vulin i Polak Beil očekuju da će se u narednom periodu, na osnovama zajedničkih stavova Srbije i Surinama, u vezi sa pitanjima od nacionalnog interesa za obe strane otvoriti mogućnosti za uspostavljanje sveobuhvatne saradnje, uključujući i oblast odbrane.

#Aleksandar Vulin

#Surinam

'