AKTUELNO

Posle skandaloznog otkrića da je Miloš Lukić, vozač narko-bosa Hadži Zorana Jovanovića (57), počasni član Policijskog sindikata Srbije (PSS), ovaj sindikat se oglasio sa još skandaloznijim saopštenjem

Naime sem što smatraju da u svemu ovome nema ničeg strašnog "jer nije počinjeno nijedno krivično delo", iz PSS-a tvrde da Miloš Lukić (34) nije njihov počasni član, ali istovremeno i znaju da "nikada nije osuđivan" iako to nije tačno.

Sindikat, na čelu sa Veljkom MIjailovićem, se naime juče oglasio navodeći da na fotografijama značke nađene kod Lukića, koje su mediji objavili, zapravo "nije počasna značka PSS-a". Kako navode, "jedino Veljko Mijailović ima ovlašćenja da izdaje počasne značke sindikata", a sam Lukić "se ne nalazi na spisku osoba kojima je izdata počasna značka PSS".

Foto: Informer

Zanimljivo je međutim da se i tek letimičnim pregledom internet stranice sindikalne grupe PSS, čiji je Lukić počasni član, mogu naći fotografije dodele iste, odnosno identične značke nađene kod Lukića.

Ništa manje zanimljiva je i tvrdnja da se "iako niko nije uhapšen, nije počinjeno nijedno krivično delo, PSS tendenciozno optužuje za saradnju sa kriminalcima, iako pomenuti Miloš Lukić nije nikada osuđivan". Iako je nejasno kako PSS zna da "Lukić koji nije njihov član nije osuđivan", ni to čak nije tačno jer - Miloš Lukić ne samo da je hapšen za nasilničko ponašanje i ugrožavanje saobraćaja već je i - osuđivano lice.

Međutim ono što ne brine PSS, brine javnost, a to je da su i značka i legitimacija PSS, nalik na službene legitimacije MUP-a, i da su u rukama osobe, koja nije policajac, mogućnosti njihove zloupotrebe ogromne.

Foto: Informer

Za šta bi mogao da ih upotrebi neko ko vozi narko-dilera takođe nije teško zamisliti.

Da podsetimo, pripadnici Interventne jedinice u ponedeljak veče pretresli su, u pojačanoj kontroli bezbednosno interesantnih osoba, na autoputu Šid-Beograd vozilo u kom se nalazio Hadži Zoran Jovanović (57) zvani Tebra, osuđivani narko-diler i pripadnik moto-bande "Hels Ejndžels". Za volanom luksuznog crnog "mercedesa" bio je njegov vozač Miloš Lukić (34), kako se ispostavilo počasni član Policijskog sindikata Srbije (PSS) Veljka Mijailovića.

Hadži Zoran Jovanović je osuđivan u Belgiji 2008. na pet godina zatvora zbog pokušaja krijumčarenja 203 kilograma kokaina, vrednog 10 miliona evra, preko luke u Antverpenu. U Srbiji mu je takođe i u ovom trenutku u toku suđenje zbog organizovanja međunarodne kriminalne grupe, koja je krijumčarila kokain iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu. Naime, Jovanović je hapšen u maju 2013. u međunarodnoj akciji "Arka", koju je koordinirao "Evropol" i u kojoj su članovi njegove grupe uhapšeni u sinhronizovanim akcijama u Holandiji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

#Nezavisni sindikat policije

#Sindikat

'