AKTUELNO

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj protivi se ideji o, kako navodi, razmeni teritorija sa Beogradom ili podeli Kosova i poručuje da za njega "podela znači rat", preneli su kosovski mediji.

Kako prenosi prištinski portal Kosovapreš, Haradinaj je to rekao reagujući na izavu američkog ambasadora Grega Delavija, koji u sinoćnoj izjavi za KTV nije isključio mogućnost podele Kosova.

Foto: Tanjug AP

- Razdvajanje je borba za mene, ja kažem to bez oklevanja i da je opasno da se sda govori o razdvajanju - rekao je Haradinaj na RTV Dukađini, prenosi Kosovapreš.

Prema njegovim rečima, "svako ko pominje podelu Kosova izazvaće tragediju na Balkanu".

- Nije dobro spominjati podelu. Svako ko spominje podelu, iz bilo kog razloga, pogrešno jer bi to moglo da dovede do tragedije na Balkanu - naveo je on.

U ovim okolnostima, kaže, nema podele ili razmene teritorija.

- Nema razmene, nema podele teritorija, to je opasno u ovim okolnostima - rekao je, između ostalog, Haradinaj, prenosi pomenuti portal.

Američki ambasador je na pitanje da li je podela Kosova opcija, rekao da ne želi da govori o elementima koji bi se mogli naći u konačnom sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Pročitajte još: PACOLI SUTRA U NOVOM PAZARU: Plan mu osujećen, dolazi u PRIVATNU posetu?!

#Kosovo i Metohija

#Ramuš Haradinaj

'