AKTUELNO

Donald Tramp je odbio predlog Vladimira Putina da ruski istražitelji saslušaju Amerikance koji su optuženi za kršenje zakona u Rusiji.

U saopštenju Bele kuće navodi se da očekuju da 12 Rusa optuženih za navodno mešanje u izbore u SAD dođu u Ameriku.

„To je bio iskren predlog predsednika Putina, ali predsednik Tramp se sa predlogom ne slaže. Nadamo se da će predsednik Putin dozvoliti da 12 identifikovanih Rusa dođe u SAD kako bi dokazali krivicu ili nevinost“, rekla je portparolka Bele kuće Sara Sanders, tražeći da Rusija izruči svoje građane što otvara mogućnost prevare SAD ako oni ne učine isto.

Na spisku onih koje traži ruska policija su ambasador SAD u zemlji Majkl Makfol i finansijer Bil Brauder, saopštilo je Državno tužilaštvo Rusije.

Tokom sastanka u Helsinkiju, ruski predsednik je rekao da će Moskva razmotriti mogućnost da dozvoli predstavnicima američkog ministarstva pravde da ispitaju ruske državljane koji su optuženi za mešanje u izbore u SAD.

Foto: Tanjug

Ipak, Putin je napomenuo da bi do takve saradnje moglo doći samo u slučaju da Vašington dâ zeleno svetlo da Moskva sasluša američke državljane, koji su optuženi za kršenje zakona u Rusiji.

#Donald Tramp

#Vladimir Putin

'