AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, komentarišući novi tvit Dragana Đilasa, da je najveći navijač Novaka Đokovića i da će to biti uvek, ali da neće zloupotrebljavati njegovu slavu i uspehe pokušavajuću da deo Đokovićeve slave pređe i na njega.

- Ne bih ni na koji način posebno nikada govorio niti odgovarao Draganu Đilasu zato što ne mislim da oni zaslužuju bilo kakav ozbiljan odgovor, ali želim da odgovorim zbog toga što Vladimir Đukanović jeste pogrešio i u navioačkoj i političkoj strasti po mom mišljenju prešao granice u kojima ne pokazuje dovoljno poštovanja prema onome što je za našu zemlju uradio Novak Đoković - istakao je Vučić u izjavi Tanjugu.

On je naglasio da nije na predsedniku Republike da reaguje na svaku izjavu poslanika, niti drugih izjava.

- Bilo je mnogo opasnmijih izjava od drugih narodnih poslanika. Jedino opasnije od toga je jad i beda koju izazivaju oni koji ne umeju da se bore političkim sredstvima, oni koji ni na koji način ni ne znaju da urade ništa za Srbju, oni koji jedino što su radili je bila pljačka ove zemlje i to sada sve pokušavaju da zataškaju time što bi se kitili tuđim uspesima. Đilas je jedan od njih. On je jedan od onih koji je prisustvovao stotinama utakmica, mečeva, bilo košarkaških, teniskih, poput Vuka Jeremića koji se nisu sklanjali sa Vimbeldona, Rolan Garosa, koji se nisu sklanjali sa svih utakmica naših košarkaša i košarkašica želeći da barem deo njihove slave pređe na njih - rekao je Vučić.

On je podsetio da, od kada je bio predsednik Vlade i sada predsednik Republike nije bio ni na jednoj ni košakraškoj, fudbalskog, rukometnoj, ni odbojaškoj utakmici, ne zato što to ne zasluzuju naši sportisti, već što je anšim sportistima potrebno da pružimo podršku da imaju što je mogcuihe bolje uslove, da učinimo sve što je moguće da oni na najbolji mogući način štite interese naše zemlje, a ne da se mi kitimo njihovim uspesima.

- Što se tiče Novaka Đokovića, ja sam njegov najveći navijač, i biću to uvek. Ne moram to da dokazujem, urlajući sa tribina i govoreći svaki dan "živeo Novak Djoković" ili da deo njegove slave prihvatam na svoja leđa. To što ste vi radili i što radite svaki put misleći da je to način da deo slave prigrabite, da nekome nešto prebacite je toliko jadno da nemam reč - poručio je on.

Dodao je da im to neće pomoći, jer nikada i ni na koji način ljudima neće moći da objasne zašto su morali da toliko plaćkaju našu zemlju, toliko da je uništavaju.

- Ljudima će postati jasnije zašto je dodvoravanje svima posebno spotistima, gumcima, umetnicima, po svaku cenu i na svaki način postao jedini način da deo njihove slave pređe na vas. Istovremeno uvek ću biti odani navijač Đokovića, kao što sam to bio, ali takođe, nikada i ni na koji način neću njegovu slavu i njegove uspehe zloupotrebljavati pokušavajući da deo njegove slave pređe i na mene - rekao je on.

- To je vaša specijalnost, samo to ste radili. Kao što je toliko jadno to što ste danas napisali, gospodine Djilas, i to samo govori o vama, o onima sa kojima ste i čini mi se da narod i građani Srbije to odlično razumeju - rekao je Vučić.

On je naglasio da će nastaviti, koliko može kao predsednik Srbije da pomaže sport, da se stvore najbolji mogući uslovi, da naši se uradi sve da naši sportisti imaju infrastrukturu bolju nego što su imali ikada.

- Novak Đoković nije rezultat ni našeg, ni mog, ni bilo čijeg uspeha ili ulaganja, nego isključivo njegovog i ulaganja njegove porodice i zato nemojte da se kitite time i nemojte da pokušavate da nekome prebacujete to što je neki poslanik negde rekao - kazao je predsednik.

- Ako ćemo o tome šta su sve poslanici izgovorili, meni se čini da biste ne samo mnogo toga morali da objašnjavate, već da nikad ne biste ni uspeli da pokušate da izgovorite i da pokušate da objasnite to što biste svakako morali i što bi trebalo da učinite - rekao je Vučić.

Savest mu je, podvukao je, čista i dodao da će uvek govoriti i "napred Novak" i "napred Srbija", bez obzira na to da li mu se bilo koja njegova reč dopada.

- Kao što ću, za razliku od vas, uvek da govorim i 'napred Duda Ivković' i 'napred Grbović', koga ste na onako brutalan način napali i kome ste onako strašne reči izgovorili, samo zato što vam se ne sviđa šta misli i samo zato što je drugačije političke orijentacije od vas - rekao je Vučić.

Naglasio je da ga politika u sportu i navijanje po tom pitanju ne zanimaju, već da ga zanimaju samo oni koji donose medalje za Srbiju, koje uvek veoma poštuje i ceni.

- Razlika između nas je zaista ogromna - zaključio je Vučić.

#Aleksandar Vučić

'