AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić saopštio je danas da Vuk Jeremić ima želju za povratkom na vlast i moć, ali je njegov nerešiv problem što narod u Srbiji u njega nema poverenje, jer i zna i oseća ko se bori da spasi sve ono što je makar i teorijski moguće na Kosovu i Metohiji.

- Vuk Jeremić ima novac, o čijem poreklu ćuti jer misli da mu se može, i dobro zna da nema šta lepo o sebi da kaže. Ima i želju za povratkom na vlast i moć, za šta je spreman da uradi doslovno sve. Ima i moćne prijatelje u ambasadama stranih država, nekih daljih i nekih iz okruženja. Ima i prijatelje u redovima tajkuna koji su baš poput njega spremni na sve da bi ponovo uzjahali i nastavili sa svojim poslom dok do kraja ne iscede Srbiju. Ima i družinu sličnih sebi - Đilasa, Boška Obradovića i ostale, sa kojima je ravnopravan partner u mržnji i beskrupuloznosti - navodi Đurić u saopštenju.

Prema njegovim rečima , Jeremić jedino što nema je princip, politiku za koju je spreman da se bori i da zalegne, i što je najvažnije nema poverenje naroda koji je za relativno kratko vreme stigao toliko puta da izneveri i izigra.

- Nerešivi problem Vuka Jeremića je u tome što narod u Srbiji i zna i oseća ko se bori da spasi sve ono što je makar i teorijski moguće na Kosovu i Metohiji, a ko je kada je bio u poziciji stavio i pečat i potpis na presudu Međunarodnog suda pravde kojom je legalizovana odluka skupštine u Prištini o jednostranom proglašenju nezavisnosti Kosova, izmestio razgovore iz UN, desetkovao vojsku, instalirao administrativne prelaze i kumovao nizu katastrofalno loših dogovora sa Prištinom - ukazao je Đurić.

#Kosovo i Metohija

#Marko Đurić

#Vuk Jeremić

'