AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je Sigurnu kuću u Pančevu i tom prilikom istakao da Republika Srbija nastoji da otvori više sigurnih kuća i na taj način obezbedi utočište ženama kojima je to neophodno, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

- Nakon otvaranje više sigurnih kuća uspostavila bi se njihova međusobna saradnja i koordinacija koja bi sigurno unapredila i sam rad ovih ustanova, a samim tim i obezbedila i veću bezbednost i zaštitu žena - rekao je Đorđević.

- Nesamostalnost i zavisnost žena je jedan od rizika koji nas vodi ka nasilju u porodici i svemu onome protiv čega se borimo. Porodično nasilje predstavlja ključnu senzitivnu temu u društvu, i o njoj mora više da se razgovara - napomenuo je ministar.

Prema njegovim rečima, neophodno je eliminisati stereotipe koji postoje kada su u pitanju prava muškaraca i žena i aktivno raditi na ekonomskom osnaživanju žena, jer time pomažemo njihovu nezavisnost.

- Položaj žena u Republici Srbiji već je na zavidnom nivou. Zadatak Vlade Srbije jeste da taj nivo dodatno podiže i verujem da ćemo u tome i uspeti - rekao je Đorđević, ocenjujući da se na taj način stvara moderno, demokratsko društvo.

#Zoran Đorđević

#sigurna kuća

#Žena

'