AKTUELNO

OneLife rally koji je pre četiri dana startovao iz Venecije juče i danas je u Beogradu. Tačno 40 automobila od kojih je svaki „težak“ minimum 100.000 parkirani su ispred Starog dvora, gde će i konačiti. Karavan posle Beograda nastavljaju put Budimpešte, da bi cilj bio u Bukureštu.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da su među automobilima brojni novi modeli i da je reč o humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za borbu protiv raka.

Foto: Promo

- Ovo je lepa akcija koja spaja Italiju, Sloveniju, Hravstku, Srbiju, Mađarsku i Rumuniju, a gde se vozi i humanitarni reli, šalje se poruka mira, zajedničke saradnje i na ovo smo jako ponosni - kaže Vesić, podsećajući da je Srbija zemlja kandidat za ulazak u EU i da je siguran da će postati članica.

Kaže da mu je posebno drago jer je akcija humanitarnog karaktera tokom koje se prikupljaju sredstva za lečenje obolelima raka u Makedoniji.

Foto: Promo

- Ovo je odličan primer saradnje za ceo region - kaže Vesić, dodajući da svaki ovaj događaj znači i Srbiji, pre svega za njen turizam.

Foto: Promo

Kaže da će ovaj događaj reklamirati Beograd, pa će se mnogi iz sveta odlučiti da našu prestonicu i posete.

Foto: Promo

- Malo smo pričali o istoriji automobilizma u Srbiji i nisu znali da smo imali trku Formule 1 šestog septembra 1939. godine. To je jedina traka održana oko Kalemegdana za vreme Drugog svetskog rata koji je počeo nekoliko dana ranije - kaže Vesić, dodajući da im je preneo i planove za proširenje Muzeja automobila koji se nalazi u Gospodar Jevremovoj ulici.

Foto: Promo

Beograd, kaže, ima razloga da se ponosi tradicijom automobilizma.

Foto: Promo

#Goran Vesić

'