AKTUELNO

Predsednik Srbije je uručio pismo sa pozivom predsedniku Žoržu Vei da poseti Srbiju, kako bi dve zemlje otvorile novu stranicu u međusobnim odnosima, izrazivši opredeljenje za jačanje političke, ekonomske, prosvetne i druge saradnje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Liberije Gbezongara Miltona Findlija, kome je zahvalio na odluci te zemlje da poništi ranije priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Predsednik Vučić je izrazio želju da, uprkos udaljenosti, Srbija i Liberija uspostave bliže veze i saradnju u svim oblastima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Foto: Tanjug

On je uručio pismo sa pozivom predsedniku Žoržu Vei da poseti Srbiju, kako bi dve zemlje otvorile novu stranicu u međusobnim odnosima, izrazivši opredeljenje za jačanje političke, ekonomske, prosvetne i druge saradnje.

Dvojica sagovornika su konstatovali da postoje velike mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, među kojima su i poljoprivreda, energetika i obrazovanje.

Najavljeno je da će studenti iz Liberije dolaziti na školovanje u Srbiju, u okviru programa za stipendiranje stranih studenata, navadeno je u saopštenju.

#Aleksandar Vučić

#Liberija

'