AKTUELNO

Saša Milovanović, direktor “Srpskog telegrafa”, na to što je Liberija povukla priznanje Kosova, rekao je da Albanci mogu tome da se podsmevaju, ali da ih sigurno boli s obzirom da to pokušavaju da minimalizuju.

- Kada jedna zemlja promeni svoju politiku i podvuče priznanje, onda se oni zamisle. Kada imate pet zemalja u EU koje uopšte nisu ni priznale tu lažnu državu Kosovo, samim tim, taj broj i ta mapa, gde je, recimo, 100 zemalja priznalo, a 110 nije, onda se tas na vagi menja - istakao je Milovanović za Novo jutro televizije Pink.

Kako dodaje, naravno da će vodeće zapadne zemlje imati bitnu ulogu, ali da one ne mogu da nateraju svoje članice EU da priznaju Kosovo, ako one to ne žele.

Foto: Printscreen

- Ovo je dobra stvar za Srbiju i daj Bože da se to nastavi. Ovo je dobar signal za nas pred ove pregovore - rekao je Milivojević.

Aleksandar Vasić, zamenik glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa TV Pink rekao je da bi više voleo da su Nemačka, Francuska, i takve države promenile mišljenje, ali i da se poklonu u zube ne gleda.

Foto: Printscreen

- Surinam, Burundi, Gvineja Bisao, Liberija, nije to rđavo. Meni je zapalo za oko obrazloženje, kada je proglašena jednostrana nezavisnost Kosova, Liberija je priznala, jer nije bilo mogućnosti da se obavljaju pregovori oko razgraničenja. Pošto su sada pregovori u toku, oni su svoje priznanje povukli - istakao je Vasić.

Milan Dobromirović, urednik političke rubrike u “Informeru” rekao je da kada god je neka država povukla prizanje Kosova, Pacoli se oglasi na društvenim mrežama i pokuša to da negira.

- Postoji diplomatski dokument koji je uručen Ivici Dačiću i tu nema laži. Ovo je dobar trend, pogotovo što se u nedelju nastavljaju pregovori - naglasio je Dobromirović.

Foto: Printscreen

#Albanci

#Kosovo i Metohija

#Saša Milovanović

'