AKTUELNO

Nakon brutalnog napada na kolege policajce koji se dogodio juče kod Lazarevca, prilikom obavljanja njihovih redovnih zadataka, na dužnosti, Policijski sindikat Srbije, umesto da stane na stranu svojih kolega i zauzme se za njih, navodi da se 'policajci koriste u propagandno-političke svrhe'.

Na reakciju i oštru osudu napada od strane ministra Nebojše Stefanovića, a koji se oglašava i apeluje na javnost i nadležne institucije uvek tražeći najoštrije kazne za počinioce napada na policajce, Policijski sindikat Srbije to ocenjuje kao „naglu brigu države za policajce“.

Šta to zapravo znači? Da su neki napadi manje, a neki više važni? Da je dozvoljeno tući policajce? Skandalozno je da se ovaj policijski sindikat stavlja na stranu onih koji tuku policiju, koji ih omalovažavaju, snimaju, koji zloupotrebljavaju to što policija zakonito radi svoj posao i čini sve da ih ponizi na različite načine. Relativizacija napada na policiju nikada nije bila i nikada ne sme biti dozvoljena, i zato smo i mi kao udruženje nekoliko puta javno apelovali na javnost da stane na stranu policije i ukaže na težinu njihovog posla i rizike sa kojima se susreću na radnim zadacima svakoga dana.

Veljku Mijailoviću i njegovom sindikatu poručujemo da je upravo to što on uporno radi korišćenje sebe i svog imena u propagandno-političke svrhe, i da umesto što blati policiju i relativizuje napad na službeno lice, bolje bi i svrsishodnije bilo da se zauzme za iste te policajce.

#Policija

#saopštenje za javnost

'