AKTUELNO

Sveukupna saradnja Srbije i Mađarske kontinuirano unapređuje, a ostvarivanje energetske stabilnosti i boljih infrastrukturnih veza neki su od prioriteta u predstojećem periodu, konstatovali su danas u Beogradu ministri spoljnih poslova dve zemlje.

Posle sastanka, ministar Ivica Dačić poklonio je mađarskom kolegi Peteru Sijartu fudbalski dres nacionalnog tima Srbije.

Zahvaljujući na poklonu, Sijarto je istakao da će navijati za reprezentaciju Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Dačić i Sijarto, koji učestvuje na trilateralnom sastanku Srbije, Mađarske i Bugarske iz oblasti energetike, razmenili su mišljenja o aktuelnim regionalnim i međunarodnim temama, sa posebnim osvrtom na efekte koje migracijski tokovi mogu da imaju na region.

Foto: Tanjug

Sijarto je izrazio je zadovoljstvo zbog statusa koji mađarska nacionalna manjina ima u Srbiji. Susretom dvojice ministara spoljnih poslova je potvrđen visok nivo bilateralnih odnosa Srbije i Mađarske, navodi se u saopštenju MSP.

Zajednički je ocenjeno da se sveukupna saradnja dve države kontinuirano unapređuje, kao i da su ostvarivanje energetske stabilnosti i boljih infrastrukturnih veza neki od prioriteta u predstojećem periodu.

#Ivica Dačić

#Petar Sijarto

'