AKTUELNO

Planirao je zločin i pokušao da nađe opravdanje?

Slavoljub Ivković (58), koji je u nedelju uveče ubio suprugu Jelicu, a potom se obesio, dugo je planirao zločin.

To potvrđuju nezvanična saznanja da je ostavio oproštajno pismo u kome je izrazio poslednju želju da mu večna kuća bude na groblju u Vlasotincu.

Ti navodi su promenili nameru porodice da ga sahrani u rodnom selu Brezovica, gde je u novosagrađenoj vikendici, sa više udaraca, najverovatnije metalnim kleštima u glavu ubio ženu, a onda se obesio.

Pismo je, navodno, pronašao Slavoljubov i Jeličin sin Aleksandar kraj novca koji mu je otac nedavno poverio na čuvanje. Kada je prodao lovačku pušku Slavoljub je sinu rekao gde će ostaviti novac, ali je Aleksandar pored para koje je nameravao da iskoristi za pripremu sahrane našao parče papira sa očevim poslednjim obraćanjem porodici.

Sadržaj tog pisma nije poznat, ali se spekuliše o tome da je Slavoljub u njemu pokušao da nađe opravdanje za svoje namere, izvinjavao se porodici i navodno poručio sinu da mu čuva sedmogodišnjeg unuka Iliju, koga je, kao i Jelica, neizmerno voleo.

- Oni su u vikendicu uglavnom odlazili sa unukom, ali sam čuo da tragičnog dana Slavoljub nije želeo da ga povede. I to govori da je tamo krenuo sa planom da ubije ženu i sebe. Navodno je bio mnogo ljubomoran i zbog toga je stalno maltretirao suprugu, ali se na njoj tako nešto nikada nije primećivalo. Zbog dece je sve godinama vešto skrivala. Plašila se toga šta bi mogao da učini ako bi ga prijavila policiji - priča jedan od komšija Ivkovića u vlasotinačkom naselju Manastirište gde ova porodica ima kuću i auto-perionicu.

#Pismo

#Ubistvo

#oproštaj

'