AKTUELNO

Građani Beograda moći će da sve utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu gledaju na Trgu Nikole Pašića preko video zida, čije se montiranje danas završava, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Već danas završavamo montiranje video zida. Trg Nikole Pašića će se narednih mesec dana zvati Mundijalski trg i biće mesto odakle će građani moći da gledaju sve utakmice Svetskog prvenstva. Nas najviše interesuju naše utakmice, prva je već u nedelju, ali i sve druge utakmice. To je najveća sporatska manifestacija posle Olimpijade. Sasvim sigurno će biti veliki broj građana koji će gledati - rekao je Vesić.

On je dodao da se na taj način Beorgad pridružuje velikim gradovima, čije reprezentacije učestvuju na Svetskom prvenstvu, da se na otvorenom organizuje gledanje utakmica.

- Verujemo da će veliki broj građana doći, da ćemo zajedno uživati, da ćemo slaviti pobede naše reprezentacije i da ćemo se radovati dobrom fudbalu - poručio je Vesić.

Izrazio je uverenje da će srpska reprezentacija igrati dobro i da će se plasirati u drugi krug.

- Posle osam godina smo na velikom takmičenju, željni smo da gledamo našu reprezentaciju, nadam se da će nas naši momci obradovati - poručio je Vesić.

On je dodao da će gledanje utakmica na Trgu Nikole Pašića trajati do 15. jula.

- Mi ćemo sve utakmice ovde organizovati. Ljudi će ovde moći da se okrepe. Uzeli smo jedan od lepših gradskih trgova i odavde ćemo podržavati našu reprezentaciju jer neće svi navijači biti u Rusiji. Cela zemlja će navijati za reprezentaciju. Sutra počinje Mundijal, vreme je da stanemo iza njih - zaključio je Vesić.

#Goran Vesić

#fudbal

'