AKTUELNO

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Petar Petković izjavio je da su "prostačke uvrede, psovanje majke i pretnje vešanjem" ogolile prave namere i metode političke borbe stranaka koje sebe danas nazivaju srpskom opozicijom.

- Skandalozno ponašanje predsednika Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića u potpunosti je razotkrilo činjenicu da oni koji sebe pokušavaju da predstave kao politčku alternativu nemaju nikakav program osim mržnje i nasilništva- naveo je Petković.

Prema njegovim rečima, sramotna izjava Jovanovića da "ROSU treba da dođe u Beograd, jer direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić zna samo da kleči pred Albancima", jeste uvreda za državu Srbiju i posebno Srbe u pokrajini, "jer ovakvu vrstu sladostrašća i naslađivanja tuđom mukom javno ne iskazuju ni najokoreliji albanski ekstremisti".

- Da li je Jovanović svestan da se ovakvim izjavama direktno ohrabruju i podržavaju napadi na Srbe? Podsmevanje Jovanovića brutalnom hapšenju Djurića i prebijanju srpskog naroda najbolje pokazuje vrednosno potonuće DSS-a - dodaje se u saopštenju.

Petković je istakao da U Srbiji nikada nikome neće biti dozvoljeno da veša političke neistomišljenike, čak ni onima koji se predstavljaju kao jedini zaštitnici Kosova i Metohije, "a učinili su sve da ono bude bespovratno otrgnuto od Srbije, zbog čega je njihov ugled i rejting na Kosovu i Metohiji ravan nuli".

#Petar Petković

'