AKTUELNO

Maratonski program odgovora na telefonska pitanja građana prenosiće televizija.

Ruski predsednik Vladimir Putin odgovaraće na pitanja u okviru programa "Direktna linija" 7. juna, najavio je danas Kremlj.

To će biti prvi Putinov maratonski program odgovora na telefonska pitanja građana koje će prenositi televizija u njegovom novom šestogodišnjem mandatu, a 16. od 2001. godine.

Putin je na pitanja građana Rusije odgovarao 11 puta kao predsednik i četiri puta kao premijer, podseća Tass. Kremlj navodi da će "Direktna linija" početi u podne po moskovskom vremenu i da će to prenositi više medija.

Od nedelje građani mogu da šalju pitanja ruskom predsedniku putem telefona, tekstualnih i multimedijalnih poruka, veb sajtova ili posebne aplikacije za mobilne telefone. Na najinteresantnija pitanja Putin će odgovoriti uživo.

Portparol Kremlja Dimitrij Peskov je ranije izjavio novinarima da će ovogodišnja "Direktna linija" uključiti različite tehnološke inovacije. Putin je 2001. godine dobio 400.000 pitanja, a taj broj se postepeno povećavao da bi sada dostigao nekoliko miliona.

Rekord "Direktne linije" oboren je 2013. godine kada je Putin odgovarao na pitanja četiri sata i 48 minuta. Prošle godine, razgovor je trajao tri sata i 56 minuta.

#Vladimir Putin

#telefon

'