AKTUELNO

‘Penzioner naša obaveza’ - naziv je Prvog sajma za penzionere, koji je održan u sportskoj hali u Žablju.

Organizator ove manifestacije bila je Opština Žabalj, a sajam je zvanično otvorio predsednik Opštine Čedomir Božić, rekavši da pripadnici trećeg doba najbolje mogu da prepoznaju prave vrednosti, a da je ova manifestacija usmerena ka pomoći penzionerima u informativnom, uslužnom i rekreativnom smislu.

- Budite uvereni da ste vi posadili seme svih ekonomskih, političkih, kulturnih i moralnih reformi, a mi sledimo, održavamo i unapređujemo ono što ste nam vi ostavili. Rekonstruisali smo i obnovili sportske, kulturne i zdravstvene objekte na području naše opštine - rekao je Božić.

Kako je dodao, u cilju unapređenja društvenih standarda konstantno se radi na dodatnoj socijalizaciji građana kroz različite obrazovne i kulturne manifestacije.

- Uspešno sprovođenje socijalne politike ogleda se u jednokratnim pomoćima za nezaposlene trudnice, regresiranju troškova prevoza učenika, regresiranje troškova studenata, jednokratnim pomoćima socijalno ugroženim građanima kroz nadležne institucije - naveo je predsednik Opštine Žablaj.

Rekonstrukcija javne rasvete na teritoriji naše opštine i mnogi drugi infrastrukturni projekti svrtstavaju nas u red Opština sa najrazvijenijim planom u smislu poboljšanja standarda, istakao je Božić i dodao da je ovo samo početak realizacije predviđenih aktivnosti koje su usmerene ka pripadnicima trećeg doba.

Jelena Bojin, penzionerka iz Čuruga izrazila je zadovoljstvo zbog svog učešća na ovoj manifestaciji, rekavši da je Sajam dobro organizovan:

- Videla sam kompletnu ponudu proizvoda i ostvarila određene povlastice na pojedinim štandovima. Najviše sam se zadržala na štandu Doma zrdavlja 'Žabalj' na kojem su mi doktori proverili krvni pritisak i prekontrolisali nivo glukoze u krvi. Moram priznati da ovakvi događaji gode nama penzionerima, zato što možemo na jednom mestu pronaći sve što je nama potrebno - kaže ona.

Direktor Doma zdravlja, Nikola Dukić, rekao je da je Sajam protekao u najboljem redu i istakao da su doktori ove ustanove pregledali više od stotinu i pedeset penzionera.

Na današnjem bazaru zdravlja pripadnici trećeg doba mogli su da obave besplatne preglede, da čuju savete lekara, upoznaju se sa ponudom farmaceutskih proizvoda, kao i da se informišu o bankarskim proizvodima i uslugama osiguravajućih kompanija i uslugama doma za stara lica, navodi se u saopštenju Opštine Žabalj.

#Penzioner

#sajam

'