AKTUELNO

Potpresednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov reagovao je na najnoviju aferu u Paraćinu u koju je uključen bivši direktor Vodovoda u Paraćinu Aleksandar Milojković koji je oprostio dugove za vodu članu Demokratske stranke i potrošio 10 miliona na kopanje bunara, a nikada nije našao vodu.

Milenko Jovanov je tim povodom istakao da je očigledno da vlast u Paraćinu građane deli u dve grupe, te da oni koji su bliski vlasti imaju povlastice u svemu pa i u plaćanju komunalija.

- Očigledno je da se građani Paraćina dele u dve grupe, pa su u jednoj žuti i za njih važe posebna pravila, pa i to da ne moraju da plaćaju račune za vodu, a u drugoj svi ostali koji to moraju – kaže Jovanov.

Jovanov je takođe ubeđen da sve što se trenutno zna o aferama u Paraćinu je samo početak, a da će se sve potpuno razotkriti tek kada demokrate odu sa vlasti iz te opštine.

- Kao što sam nedavno i rekao, čega tu sve ima i šta je sve ova žuta ekipa radila, videće se tek nakon što budu izgubili vlast. Ne sumnjam da je broj afera toliki da se svakog dana može pisati o novoj, ali građani Paraćina će tek da vide čega sve tu ima i kako se trošio njihov novac – zaključuje Jovanov.

Podsetimo, nova afera govori o tome kako je sadašnji direktor Direkcije za izgradnju Opštine Paraćin, Aleksandar Milojković, dok je bio direktor JP Vodovoda, kanalizacije i gasifikacije, dao nalog za kopanje bunara u vrednosti od 10,2 miliona dinara u kome nema dovoljno vode.

Foto: Srbija Danas

Kopanje se desilo u selu Plana, i ovaj bunar je trebalo da snabdeva vodom ne samo selo, već i druge delove Opštine Paraćin, koja se bori sa nestašicama vode.

Naime, Paraćin je više od 7 dana bio bez vode za piće, u martu ove godine, a to je samo jedna od mnogobrojnih nestašica vode s kojim se godinama građani bore. Vode, takođe, u Paraćinu nije bilo ni tokom ove zime i prošle godine tokom leta.

Da situacija bude gora, Milojković nije kontaktirao Geološki zavod Srbije, radi geoloških ispitivanja, jer da jeste, znao bi da na tom mestu vode nema dovoljno i ne bi bacio 10,2 miliona dinara na iskopavanje neupotrebljivog bunara. Umesto toga, Milojković je platio geološka istraživanja privatnoj firmi 2008. godine.

Pročitajte još: Bivši direktor Vodovoda u Paraćinu oprostio vodu članu DS i potrošio 10 miliona na kopanje bunara, a nije našao vodu!?

Pročitajte još: Građani Paraćina razotkrivaju nove afere u opštini Paraćin

#Milenko Jovanov

#Paraćin

'