AKTUELNO

Gradonačelnik prestonice istakao je da je Beograd utrošio mnogo energije, vremena i znanja da organizacija Fajnal-fora Evrolige bude na nivou.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da da je Grad spreman za veliki košarkaški spektakl u kome će se Fenerbahče, Žalgiris, moskovski CSKA i Real Madrid boriti za titulu šampiona Evrolige u Štark areni.

- Srbija je zemlja košarke, čast nam je što smo dobili šansu u nasem lepom gradu da budemo organizatori završnog turnira. Prvi put nas grad će biti centar Evrope završnice Evrolige, o čemu su mnogi sanjali. Šetnjom Beogradom mogu da se vide deca kako igraju na terenima i sanjaju da će jednog dana postati kosarkaši - rekao je Mali na konferenciji za medije na Kalemegdanu.

On je dodao da je Beograd utrošio mnogo energije, vremena i znanja da organizacija Fajnal-fora Evrolige bude na nivou.

- Sada mogu da kažem da je Beogradska arena spremna da u njoj bude organizovan najbolji turnir. Pozivam sve goste da se upoznaju sa našim gradom, vide Kalemegdan, Ušće, veliki projekat Beograda na vodi, osete čari Skadarlije, ... Beograd je metropola, pozivam goste da osete na ulicama naše prijateljstvo - zaključio je Mali.

Polufinala Fenerbahče - Žalgiris (18 sati) i Real - CSKA igraju se sutra (21), dok su finale i meč za treće mesto u nedelju.

Pročitajte još: SVE SPREMNO ZA FINAL FOUR EVROLIGE! Nikodijević i Grbović saglasni: Oči sveta za vikend će biti UPRTE U BEOGRAD! (VIDEO)

#Beograd

#Siniša Mali

'