AKTUELNO

Srbija nikada neće dati Kosovo niti će postati članica NATO pakta, bez obzira na sve ucene kojima smo izloženi danas i kojima možemo biti izloženi u budućnosti, poručio je Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije.

On je u saopštenju dostavljeno medijima podsetio da svako ko je kroz istoriju pokušao da na taj način razgovara sa Srbijom i ko je pokušavao da je ponižava nije uspeo niti će uspeti u svojim namerama.

Srbija, kaže Popović, ima svoju jasnu i čvrstu politiku odbrane teritorijalnog integriteta i suvereniteta i bez obzira na sve pritiske kojima su izloženi naš narod, predsednik države i Vlada Srbije, "nikada nećemo priznati nezavisnost lažne države Kosovo niti ćemo se saglasiti da takva tvorevina, stvorena na zločinima NATO i terorista iz OVK, postane članica Ujedinjenih nacija".

Podsetio ej da je pre devetnaest godina NATO protivpravno bombardovao Srbiju, da je ubijeno hiljade nevinih civila, među njima i dece, da su razoreni gradovi, bolnice, fabrike, mostove i puteve, a Srbiji naneto desetine milijardi dolara materijalne štete.

- Okupirali su Kosovo i dozvolili ubijanje i progon Srba koje već 19 godina bez kazne sprovode šiptarski teroristi - kaže Popović te dodaje da je Srbija danas ponovo na udaru NATO pakta, te da novim pritiscima, ucenama ali i otvorenim pretnjama, oni koji su bombardovali Srbiju sada žele da je ponize Srbiju i nateraju nas da se, kao žrtva agresije, saglasimo sa nezakonitim otimanjem Kosova i razbijanjem naše zemlje.

Srbija će, međutim, poručio je Popović, snagom i voljom svog naroda koji podržava politiku predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije nastaviti da vodi suverenu samostalnu politiku, da brani nezavisnost i nacionalne interese, da snažno razvija saradnju sa prijateljskim državama Rusijom i Kinom.

#Kosovo

#Nenad Popović

#Ujedinjene nacije

'