AKTUELNO

Ministar je danas obišao Osnovnu školu "Nikola Tesla" u Bačkoj Topoli, u kojoj je završena prva faza rekonstrukcije.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da će uskoro biti predstavljena nova mreža osnovnih škola, koja se radi zajedno sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave.

- Uskoro ćemo predstaviti novu mrežu osnovnih škola, koju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja radi zajedno sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave - rekao je Šarčević prilikom obilaska Osnovne škole "Nikola Tesla" u Bačkoj Topoli, u kojoj je završena prva faza rekonstrukcije, dok je za drugu fazu u toku izrada projektne dokumentacije.

On je, takođe, ukazao da novi Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja daje mogućnost bolje organizacije rada, saopštilo je resorno ministarstvo. Ministar je dodao da je danas o novinama u obrazovanju Srbije razgovarao sa predstavnicima opštine Bačka Topola. Kao važnu temu, Šarčević je izdvojio plan upisa u srednje škole i kako ga uraditi kvalitetno.

- Plan upisa nije problem nego strategija. On ne sme da bude u interesu malog broja ljudi i fonda časova. Ne mogu se doveka školovati isti obrazovni profili, a da se ne pogleda šta je višak, a šta manjak na tržištu rada. Učenicima nije u interesu da sede na birou za nezaposlene - naglasio je Šarčević.

Zamenica predsednika opštine Bačka Topola Marina Popović zahvalila je Ministarstvu prosvete i vladinoj Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima jer je 32 miliona dinara uloženo u OŠ "Nikola Tesla".

#Mladen Šarčević

#škola

'