AKTUELNO

U Briselu je počela nova runda razgovora delegacija Beogarda i Prištine na nivou eksperata.

Razgovori se održavaju u okviru tehničkog dijaloga o sporvođenju dogovora iz Briselskog sporazuma.

Trilatreali u zgradi Evropske službe za spoljne poslove prethodili su jednočasnovini bilateralni razgovori dveju delegacija sa EU posrednicima.

Kako Tanjug sazanje iz izvora bliskih delegaciji Beograda na dnevom redu današnjeg sastanka biće tri još neprimenjena dogovora iz Briselskog sporazuma: formiranje Zajednice srpskih opština, dogovor o energetici i funkcionalnost mosta u Kosovskoj Mitrovici.

Ova runda razgovora eksperata Beograda i Prištine u Briselu trajaće tri dana.

Predviđeno je da se tokom sutrašnjeg sastanka razgovara o primeni sporazuma o zajedničkom upravljanju prelazima, a u sredu na dnevnom redu će biti dogovor o slobodi kretanja konkertno pitanje registraskih tablica.

Delegaciju Beograda u ovim razgovorima predvodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, dok je na čelu prištinske delegacije glavi kosovski pregovarač Avni Arifi.

Iz EU su najavili da će se tehničke delegacije Beograda i Prištine sastajati češće kako bi došlo do pune primene svih postignutih dogovora na prvom mestu onog o formiranju Zajednice srpskih opština i energetici.

O primeni dogovora iz okvira Briselskog sporazuma, naročiti o ZSO, razgovraće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači na sastanku 23. marta u Briselu.

Pročitajte još: PESKOV: Velika Britanija da pruži dokaze ili izvinjenje

#Brisel

#Kosovo i Metohija

#Marko Đurić

'