AKTUELNO

Upravni sud je po zahtevu Đilasa zabranio listu Belog.

Ratko Dmitrović, direktor televizije RAS povodom posete Lavrova Srbiji rekao je za emisiju Novo jutro Televizije Pink da je to vrlo značajna poseta s obzirom na sve što se događa na zapadnom Balkanu.

- Svaki ruski predstavnik koji ovde dolazi u drugačijem okviru. Dolazi nam neko ko nam je prijatelj. Ja sam rusofil što se tiče literature i duhovnosti. Što na kraju krajeva ne bi bio rusofil kada je Rusija jedina država koja nije bombardovala Srbiju – ističe Dmitrović.

Kako kaže tradicija od 180 godina je nešto što je za našu državu fascinantno. On kaže da treba podsećati na element učešća Srba u istoriji Rusije i njihove diplomatije, na to da je Sava Vladisavić u Rusiji uspostavio obaveštajnu vojsku.

- Mi imamo i Ivana Groznog koji je porekla od naših Jakšića. Mnogi ruski generali su našeg porekla, što je zbog sličnosti prezimena teško utvrditi. U ovom trenutku postoji nešto dodatno interesantno, a to je Kosovo i stvaranje Velike Albanije. Ako ulazimo u pregovore sa Albancima, ja ne vidim šta oni treba još da postignu osim stolice u UN – naglašava Dmitrović.

On dodaje da mi moramo u te razgovore, ako se uključi Amerika da uključimo Moskvu.

Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, rekao je da danas imamo prvenstvo Srbije u boksu u Jagodinu.

Foto: Printscreen

- Mislim da se boks posle Zlatne rukavice u novembru ponovo vraća na velika vrata. Ponovo se dodeljuje Zlatna rukavica. Mislim da ćemo u velikom povratku boksa imati Beogradskog pobednika sa dodatkom memorijala Branka Pešića, koji je osnovao Beogradski pobednik – kaže Borovčanin.

Zahvalio se predsedniku Vučiću što je boks izašao iz finansijske blokade.

- Nama je cilj da stvaramo jake i karakterne ljude, a tek onda šampione u boksu – objašnjava Borovčanin.

Dmitrović je komentarišući to što Albanci kupuju stanove u Nišu rekao da je to opšte poznato.

Foto: Printscreen

- Sve što može da doprinese ostvarenju tog cilja radi se vrlo studiozno, verujem da nisu kupili 12 hiljada, koliko piše, ali jesu mnogo kupili. Oni žele da se uknjiže i da rade ono što su radili kada su osvajali Kosovo. Za 12 godina nestaće Srba za ceo Niš i Novi Sad. To je opasnost svih opasnosti – ističe Dmitrović.

Borovčanin je na to što je Upravni sud po zahtevu Đilasa zabranio listu Belog rekao da je Đilas bio gradonačelnik kada je on prestao da boksuje.

- Mene čudi što se on uopšte kandiduje kada sa druge strane ima doktora Radojičića, Aju Jung i druge. Bivša vlast se skupila da se vrati na vlast – komentariše Borovčanin.

Na to se Dmitrović zapitao šta će Đilasu koji ima toliko para povratak u politiku.

- Ja to zaista ne razumem. Čovek može da se skine sa droge, ali sa politike ne može - ističe Dmitrović.

#Dragan Đilas

#Nenad Borovčanin

#Ratko Dmitrović

#Sergej Lavrov

'