AKTUELNO

Profesor Mašinskog fakulteta Časlav Mitrović tvrdi da su dve godine dovoljne za izgradnju prvih linija metroa u glavnom gradu Srbije.

- Na projektu su radili i domaći i strani stručnjaci i veoma je realan. Predvideli smo da 2020. godine otpočnemo izgradnju metroa, a 2022. godine završimo te prve dve linije – rekao je Mitrović za emisiji “011”.

Kako je objasnio, u svetu je ostvaren veliki tehnološki napredak kada je reč o izgradnji takvih struktura metroa.

- Može se desiti da je pre 10 godina za to trebalo pet godina, a danas su sasvim dovoljne dve godine – istakao je Mitrović i precizirao da je idejni projekat je spreman i da će do 2020. godine biti obavljena tenderska procedura i izbor izvođača.

Mitrović je dodao das u predviđene dve linije metroa od Mirijeva do Makiškog polja i od Ustaničke do Zemun polja, a ukršataće se na Terazijama i biće povezane sa Beovozom. Prema njegovim rečima, planirano je da odmah nakon toga otpočne izgradnja još šest linija metroa, kružna obilaznica oko Beograda…

Profesor Mitrović kaže da je podržao listu “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd!” jer je SNS rešila da u projekte i odlučivanje uključi i struku, ljude koji su nestranačke lilnosti, a mogu da pomognu da Beograd bude bolji.

#Beograd

#Metro

'