AKTUELNO

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas u Boru da je ova opština primer za celu Srbiju po sprovođenju ozakonjenja, izdavanju građevinskih dozvola, primeni Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, kao i ulaganjima u održavanje putne i železničke infrastrukture.

- Sve što rade opština Bor i opštinska uprava primer je ne samo za druge opštine u Borskom okrugu, već i za celu Srbiju. Bor je među prvih deset u Srbiji kad je u pitanju sprovođenje ozakonjenja, a planirana su i nova ulaganja u putnu infrastrukturu, uz podršku države - rekla je Mihajlovićeva na konferenciji za novinare posle sastanka sa rukovodstvom opštine Bor.

Ona veruje da su građani Bora videli da postoje energija i snaga u lokalnoj samoupravi, da opštinske vlasti imaju jasne planove i znaju kako da ih realizuju.

Ministarka je pre konferencije za novinare uručila i 12 rešenja o ozakonjenju građanima Bora. Mihajlović, koja je danas u Boru razgovarala i sa predstavnicima lokalnih samouprava iz Borskog okruga, rekla je da je u putnu infrastrukturu u celom okrugu u prethodne tri godine uloženo 1,5 milijardi dinara, a još 500 miliona planirano je u 2018. godini, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić rekao je da je na sastanku razgovarano o projektima čiji je cilj podizanje nivoa kvaliteta života u Boru, planovima za naredni period i sprovođenju zakona iz resora Ministarstva.

- U 2017. godini uložili smo 240 miliona dinara u uređenje i asfaltiranje lokalnih puteva, seoskih i gradskih, što je jedno od najvećih ulaganja posmatrano po glavi stanovnika - rekao je Milikić, i dodao da će opština Bor nastaviti da radi istim tempom i intenzitetom i u narednom periodu.

#Bor

#Zorana Mihajlović

'