AKTUELNO

Kandidat za gradskog odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Goran Vesić razgovarao je danas sa građanima Vračara o realizovanim i budućim projektima u toj beogradskoj opštini i tom prilikom najavio da će biti uređen plato ispred Beogradskog dramskog pozorišta (BDP), kao i da će tu biti izgrađena podzemna garaža.

- Taj plato će biti uređen i tu više neće biti taksisita i taj plato će zaista izgledati onako kako treba da izgleda - rekao je Vesić i istakao da je sadašnja gradska vlast puno uradila na sređivanju Vračara, te da je veoma aktivno radila na tome da se dovedu u red stvari koje godinama nisu bile sređene.

S tim u vezi, on je pomenuo rekonstrukciju Kalenić pijace koja će, kako je dodao, u potpunosti biti završena u naredne dve godine.

- Kalenić pijaca već sada izgleda drugačije, više nije komunalno ruglo kakvo je bilo do skoro, a to najbolje mogu da vide ljudi koji žive u tom kraju - rekao je on i objasnio da će rekonstrukcija trajati toliko dugo jer će pijaca sve vreme raditi.

Vesić je istakao da se Grad Beograd intezivno bavio i uklanjanjem nelegalnih objekata na Vračaru i dodao da su u delu te opštine, između Beogradske, Bulevara kralja Aleksandra, Makenzijeve i Kursuline ulice, postavljeni parking senzori, te da će sa time nastaviti i u drugim zonama.

Govoreći o garažama Vesić je najavio da je u planu izgradnja garaže ispod Kalenić pijace, u Skerlićevoj ulici, kao i ispod BDP-a, te da je u daljoj budućnosti u planu i garaža ispod Čuburskog parka.

- Deo opštine Vračar koji se godinama koristio kao poslovni prostor za izdavanje privatnim firmama biće adaptiran u vrtić površine 800 kvadratnih metara - kazao je Vesić navodeći da će kapacitet tog vrtića biti između 200 i 300 mesta čime lista čekanja za mesto u vrtiću na Vračaru više neće postojati.

Govoreći o fasadama rekao je da je za ovu godinu planirano da se u srpskoj prestonici uredi 180 fasada o trošku Grada Beograda. Podsetivši da je po novom Zakonu o stanovanju i održavanju zgrada uveden javni interes u uređenje fasada, Vesić je rekao da će zahvaljujući tome biti kreirani programi u okviru kojih će u sređivanje fasada biti uključeni i stanari.

Osvrnuvši se i na grafite, Vesić je rekao da će izmenom Zakona o planiranju i izgradnji biti uvedena obaveza da se u najužem jezgru grada sve zgrade prekreče antigrafit bojom, kao i da nove zgrade moraju da imaju antigrafit boju.

- Beograd se razvijao kao i drugi veliki gradovi, ali nije bio dovoljno human i okrenut ljudima - ocenio je Vesić i istakao da je politika sadašnje gradske vlasti da poboljša komfor života građana, kao i da Beograd postane human grad.

Pročitajte još: BANE TRIFUNOVIĆ PLJUNUO NA SVOG DOJUČERAŠNJEG SABORCA JANKOVIĆA: MUKA MI JE OD TEBE!

#Goran Vesić

#SNS

#Vračar

'