AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež posetili su danas Sigurnu kuću u kojoj je jedan od objekata dobio nove kotlove za grejanje čime je osposobljen za boravak štićenica i u zimskom periodu.

- Danas smo svi mi koji volimo i podržavamo Sigurnu kuću veoma radosni zato što smo zahvaljujući PKS, njihovoj donaciji i kompanijama koje su članice PKS, uspeli da jednu od kuća koja se nalazi u ovom kompleksu, koja je inače izgrađena 2010. godine i nije imala grejanje, konačno stavimo u funkciju - rekao je Vesić.

On je istakao da Grad Beograd aktivno pomaže rad Sigurne kuće i dodao da je u periodu od 2014. do 2016. godine izdvojeno oko 23 miliona dinara, a prošle godine 20 miliona dinara.

- To nije dovoljno. Da bi ideja zaštite žena od nasilja u porodici i generalno nasilja u društvu zaživela potrebno je da se svi uključimo u to - istakao je Vesić.

Navodeći da Grad Beograd sa PKS ima sjajnu saradnju on je zahvalio njenom predsedniku Marku Čadežu.

Predsedednik PKS je poručio da je važno da shvatimo da je porodično nasilje zločin i da samo zajedno možemo da se borimo protiv toga.

- Pre tačno tri meseca smo na poziv Grada Beograda i gradskog menadžera bili ovde sa namerom da vidimo šta možemo da uradimo da se ovaj objekat zagreje kako bi u njemu štićenice mogle normalno da žive i funkcionisu - rekao je on.

Gradska sekretarka sa socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je rekla da je Sigurna kuća od 2016. godine na sistemski način podržana od strane Grada Beograda.

Ona je dodala da će se i u narednom periodu raditi na što većem ekonomskom osnaživanju žena, njihovom zaposlenju i drugim vidovima podrške.

Koordinatorka Sigurnih kuća u Beogradu Vesna Stanojević je zahvalila na donaciji navodeći da to puno znači štićenicama Sigurne kuće jer imaju topao prostor u kome mogu da provode vreme.

Pročitajte još: Vujović: Đilasova politika - izađi, pucaj i ubij

#Beograd

#Goran Vesić

#sigurna kuća

'