AKTUELNO

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da ga više zabrinjava izostanak reakcije međunarodne zajednice povodom izjava Edija Rame o jedinstvu Kosova i Alabanije od samih izjava.

Ramina izjava nije prva takve vrste i one se, dodaje Đurić, ponavljaju u kontinuitetu, a posledica su međunarodne klime koja je stvorena, da je to društveno prihvatljivo.

- Ne smatram da je to dobro kada se pokazuje pretenzija ka teritoriji drugih država. Za nas je KiM teritorija naše države i svaki put kada neko ispolji tu vrstu pretenzija, naravno da tako nešto ne može da bude pozdravljeno i prihvaćeno - istakao je Đurić.

Kaže da ga uvek zabrinjava kada u međunarodnoj zajedicni ne postoje jednaki aršini i osude ponašanja svih. Podseća da se on bavi institucijama Srbije na KiM, kao i razgovorima i pregovorima, a postoje oni u međunarodnoj zajednici koji bi trebalo da reaguju na takve stvari, a ne reaguju.

- Trebalo bi im postaviti pitanje zašto je to tako i do kada planiraju da ćute. Nije ćutanje uvek zlato. Nekada je ćutanje izvor daljih provokacija i nestablnosti - rekao je Đurić.

#Kosovo i Metohija

#Marko Đurić

'