AKTUELNO

Tragikomedija opisuje duh prošlosti, koja nas i dalje pogađa na nivou posledica prošlosti.

Predstava "Sunce tuđeg neba", po tekstu Vesne Radusinović, u produkciji Teatra "Alfa", gostovaće večeras na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu.

Priča počinje devedesetih godina prošlog veka, gde njen protagonista (Dragan Marinković Maca) na duhovit način, sa elementima crnog humora, saopštava svoje viđenje "bekstva" od ludila, rata i svih ostalih nemilih događaja kroz koji su prošli narodi s ovih prostora.

On je "višenacionalan i multikulturalan" i kao takav se našao u situaciji da luta svetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas.

U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, prolazi kroz mnoštvo situacija, obrtaja i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, besa i kivnosti.

Predstava je prošarana presecanjem sociokulturnih faktora ovih prostora od navika, kulturnih razlika, različitih etničkih osećanja sa pokušajem odgovara na pitanje "zašto smo mi ovakvi, a oni takvi", stoji u saopštenju Narodnog pozorišta.

Ovo je predstava sa vizuelnim efektima, legendarnom muzikom sa ex YU prostora, plesom i koja sve vreme korespondira sa stvarnošću, faktografska je, iznosi činjenice stvarnih događaja iz prošlosti.

I. P.

#Beograd

#Narodno pozorište

#Predstava

'