AKTUELNO

Prema njenim rečima, ovo je važna godina za Evropu i zato je veoma važno "što je Srbija tu u Davosu" i što je predstavljena na najvišem nivou, predsedničkom i premijerskom.

Šefica za regionalne strategije Svetskog ekonomskog foruma Martina Larkin istakla je  u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić da je veoma važno što je Srbija u Davosu.

- Čast nam je što su oni ovde. Nadamo se zanimljivom razgovoru o budućnosti Zapadnog Balkana, uključujući mogućnosti za veće investicije, digitalnu agendu, ulogu Zapadnog Balkana u Evropi - rekla je Larkin novinarima posle razgovora sa šefom srpske države i premijerkom Brnabić.

Prema njenim rečima, ovo je važna godina za Evropu i zato je veoma važno "što je Srbija tu u Davosu" i što je predstavljena na najvišem nivou, predsedničkom i premijerskom.

Ona je potvrdila posetu Beogradu u martu, s ciljem da se postigne sporazum o još tešnjoj saradnji sa Srbijim. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je juče popodne u Davos, gde se pridružio najznačajnijim evropskim i svetskim liderima i biznismenima na Svetskom ekonomskom forumu.

Vučić se već neformalno susreo sa nizom zvaničnika, uključujući albanskog i italijanskog premijera, Edija Ramu i Paola Djentilonija, španskog kralja Felipea, svajcarskim ministrom privrede i inovacija, te drugim zvaničnicima.

Sa Ramom, inače, ima zakazan bilateralni sastanak u četvrtak.

On će, kako je ranije najavljeno, tokom trodnevnog boravka u Davosu, imati odvojene susrete sa Evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom, predsednikom Poljske Andžejem Dudom, a predviđeni su i susreti sa drugim zvanienicima i privrednicima, među kojima je i izvršni direktor kompanije Ariston Termo Paolo Merloni.

Predsednik Vučić u Davosu prisustvuje skupovima na kojima će govoriti nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, kao i predsednik SAD Donald Tramp.

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Srbije obratiae se skupu na temu "Evropa u svetu" iz ugla regiona Zapadnog Balkana i sa liderima regiona učestvovati na sesiji o ubrzanom procesu dugoroenog razvoja Zapadnog Balkana, najavila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Između ostalih, sastaće se i sa izvršnim direktorom kompanije "Ariston termo" Paolo Merloni, dodaje se u saopštenju predsednikove Službe za saradnju sa medijima.

Srpski predsednik prisustovaće i diskusiji na temu "Novi lideri za Evropu".

Predsednik Vučić je i prošle godine, kao i ranije, boravio na Forumu, gde je imao priliku da promoviše politiku Srbije i razgovara o potencijalnim investicijama u našu zemlju, dok je premijerka prvi put u tom svojstvu boravi na Forumu.

#Aleksandar Vučić

#Davos

'