AKTUELNO

Porodice u Vojvodini će za treće dete u 2018. godini dobijati 12.000 dinara mesečno, odredila je pokrajinska vlada, uz obećanje da će isplate biti redovne.

Vlada je odredila i da će 200.000 dinara dobiti porodice za jedan pokušaj u toku godine, ukoliko odluče da bimodecinskim putem dobiju drugo, treće i svako naredno dete.

Vlada je na današnjoj sednici konstatovala da je 380 prvaka manje nego prošle godine, dok je pripremnim predškolskim programom u ovom trenutku obihvaćeno gotovo 17.000 dece, što je, inače, gotovo 250 mališana manje u odnosu na prethodne školske godine.

Pokrajinska vlada je prihvatila da Privredna komora Vojvodine pristupi Sporazumu o zajedničkom nastupu na najznačajnijim međunarodnim sajmovima, koji su, krajem prošle godine, zaključili Pokrajinska vlada, Razvojna agencija Vojvodine i osam gradova sa tog područja.

U Pokrajinskoj vladi, naime, smatraju da bi takav nastup na velikim evropskim i svetskim investicionim sajmovima doprineo kompletiranju prezentacije privrednih potencijala Vojvodine i predstavljao dobar model za efikasnije privlačenje novih investicija.

Ustanova za decu i omladinu "Dečje selo dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici i Gerontološki centar u Subotici dobili su nove direktore, a usvojen je i program rada Pokrajinske vlade za 2018. godinu, kao i programi rada više pokrajinskih institucija, navedeno je u saopštenju sa sednice.

Pročitajte još: VESIĆ: Zemunska gimnazija dobiće donaciju od 5.000 evra

#Dete

#Pomoć

#Vojvodina

'