AKTUELNO

Zemunska gimnazija je jedna od najstarijih škola u Srbiji, a s obzirom da je zgrada škole stara i nije u najboljem stanju Grad Beograd će, zajedno sa Vladom Srbije i opštinom Zemun, ove godine uraditi dosta toga da se zgrada renovira.

Zemunska gimnazija u Beogradu dobiće donaciju od 5.000 evra za uređenje sportske sale i nabavku sportske opreme, najavio je danas funkcioner SNS i kandidat za odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Goran Vesić.

Navodeći da će novac dati naši proslavljeni kosarkaši Milan Gurović, Goran Grbović i Nebojša Ilić, koji su takođe kandidati na toj listi, Vesić je poručio:

"Na našoj listi su i Zvezda i Partizan i reprezentacija Srbije zato što svi volimo Beograd".

Foto: Tanjug

Zemunska gimnazija je jedna od najstarijih škola u Srbiji, a s obzirom da je zgrada škole stara i nije u najboljem stanju Grad Beograd će, zajedno sa Vladom Srbije i opštinom Zemun, ove godine uraditi dosta toga da se zgrada renovira, istakao je Vesić koji je danas sa Gurovićem, Grbovićem i Ilićem posetio tu školu.

- Danas su nas naši kosarkaši obradovali lepim gestom jer su odlučili da lično doniraju 5.000 evra za rekonstrukciju sportske sale i kupovinu sportskih rekvizita - rekao je Vesić i zahvalio im na tome.

Grad Beograd se trudi da poslednjih godina svake godine održi jedan veliki sportski događaj u Beogradu.

- Povećali smo broj dece koja se bave školskim sportom za pet puta, a zajedno sa Ministarstvom prosvete smo odredili da termini između 19 i 21 sati u školskim salama ne smeju da se izdaju kako bi to bili termini za besplatne škole sportova. Zaista se trudimo da ulažemo mnogo više u sport i mislim da u tome uspevamo - naglasio je Vesić.

Prilikom posete Zemunske gimnazije Gurović, Grbović i Ilić su sa učenicama odigrali košarkašku utakmicu.

Foto: Tanjug

- Ovih 5.000 evra doniramo iz našeg džepa i to radimo iz srca zato što mislimo da Beograd to zaslužuje - istakao je Gurović.

Grbović je rekao da je donacija samo korak na putu koji je Grad Beograd već započeo pre četiri godine i običan gest u cilju promocije sporta u školi. Zemunsku gimnaziju je posetio i predsednik opštine Zemun Dejan Matić koji je rekao da ta opština izdvaja značajna sredstava za sređivanje i renoviranje sportskih sala, toaleta u školama...

- Po pitanju bezbednosti uveli smo video nadžor u sve osnovne škole, povezali u lokalnu stanicu policije i time pokazali da su nam deca na prvom mestu i sve ovo radimo zato što volimo našu decu, naš Zemun i Beograd - istakao je Matić.

Pročitajte još: Zbog radova na mreži tramvaji 2 i 11 sutra voze izmenjenom trasom

#Gimnazija

#Goran Vesić

#Zemun

'