AKTUELNO

Gosti "Novog jutra" prelistavali su naslove dnevne štampe i komentarisali aktuelne društveno-političke teme.

Pravno-ekonomski konsultant Milan Parivodić, govoreći o "velikom danku malih boginja" i vakcinaciji protiv istih, ističe da postoje određene ekspoziture koje se očigledno bore protiv vakcina i ubeđuju narod da su štetne.

Foto: TV Pink

- Nisam lekar, pa ne mogu da tvrdim, ali mislim da nauka mora da izađe sa preciznim podatkom o ovome - rekao je Parivodić.

Aleksandar Apostolovski novinar dnevnog lista "Politika" kaže da roditelji moraju biti svesni odgovornosti za svoju decu i da se trebaju poslušati saveti struke.

Komentarišući ubistvo Olivera Ivanovića, Parivodić kaže da je definitivno da neko nije želeo lidera Građanske inicijative SDP među živima.

Foto: TV Pink

- Jasno je da je Kosovo postalo rupa bez zakona i da kao takvo odgovara mnogima. Mi smo žrtve onih koji su ubili Ivanovića - kaže Parivodić.

Apostolovski smatra da treba biti oprezan sa pojedinim izjavama kada je reč o mogućim ubicama Ivanovića.

- U zapadnim medijima je počela jedna vrsta negativne kampanje kojom pokušavaju da sever Kosova skeniraju kao jednu crnu rupu punu organizovanog kriminala, zaboravljajući ko vodi Kosovo - ljudi iz šume, lideri OVK koji su se presvukli u skupa odela - kaže Apostolovski.

Foto: TV Pink

Parivodić smatra da probleme na KiM ne treba da rešavamo vojnim putem, već diplomatskim.

- Treba preispitati loše posledice Klintonove politike iz 90-ih. Vučićeve poruke su dobre, da treba rešiti probleme za generacije koje dolaze - kaže Parivodić.

Danas je počeo Svetski ekonomski forum u Davosu, a Apostolovski ističe da upravo taj forum pokazuje da se centar političke moći seli ka Aziji, pre svega ka Kini, a zatim i Indiji.

- Mi smo strateški opredeljeni ka EU, a francuski ambasador nam je jasno stavio do znanja da, ako želimo članstvo, moramo da jasno definišemo granice. U ovakvom slučaju, kada Srbija ima odlične odnose sa narastajućim liderima, a istovremeno i odličnu političku i ekonomsku saradnju, treba da iskoristimo dobru poziciju - kaže Apostolovski.

Foto: TV Pink

Parivodić kaže da je Srbija dosta dobra na spoljnopolitičkom planu, ali da sami sebi prouzrokujemo najveću štetu na građenju sopstvene države.

#ALEKSANDAR APOSTOLOVSKI

#Davos

#Mediji

#Srbija

'