AKTUELNO

Na Svetosavskom platou ispred i u Hramu Svetog Save u Beogradu, kao i ispred Uspenske crkve u Novom Sadu okupili su se večeras građani kako bi odali poštu lideru Građanske inicijative Oliveru Ivanoviću, ubijenom jutros u Kosovskoj Mitrovici.

Građani pale sveće u Hramu, a takođe na platou ispred stoje sa upaljeniom svećama i ćutke odaju poštu ubijenom političaru sa KiM.

Foto: Tanjug

Na poziv upućen preko društvenih mreža odazvale su se i javne ličnosti. Da oda poštu Ivanoviću na Svetosavski plato do?ao je i francuski humanitarac Arno Gujon.

Građani polažu sveće ispred ulaza u Hram, gde se formirala i kolona onih koji žele u hramu da upale sveću za ubijenog predsednika Građanske inicijative.

Foto: Beta

Ispred Uspenske crkve sveće je zapalilo vise desetina Novosađana, među kojima je bio veliki broj funkcionera nekoliko političkih stranaka.

Foto: Tanjug

Poziv na paljenje sveća upućen je posredstvom društvenih mreža, sa haštegom "Nas je ipak više", što je bio predizborni slogan Ivanovićevog pokreta na prošlogodišnjim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiju.

#Beograd

#Novi Sad

#Oliver Ivanović

'