AKTUELNO

Ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića na Kosovu je krvava provokacija čiji je cilj destabilizacija situacije u pokrajini, Srbiji i na Balkanu u celini, rekao je Sergej Železnjak zamenik generalnog sektretara Jedinstvene Rusije i član odbora za međunarodne odnose Državne Dume

Prema Železnjakovim rečima, ubistvo poznatog srpskog političara ima za cilj sprečavanje unutar-srpskog dijaloga, koji je zamišljen radi postizanja nacionalnog konsenzusa unutar društva.

- Ovaj krvavi politički atentat je pokušaj napada na čitav srpski narod- rekao je on.

Železnjak zahteva da se pronađu i kazne kako izvršioci tako i nalogodavci ovog zločina.

- Očigledno da su to učinile snage koje žele da već napeta situacija na Kosovu eksplodira destabilišući sve oko njega, a pre svih Srbiju i Balkan- rekao je Sergej Železnjak izrazivši saučešće porodici i prijateljima Olivera Ivanovića.

Poslanik Dume je naglasio da će ruska strana založiti za poštovanje ljudskih prava kosovskih Srba i bratskog naroda Srbije.

Naklonost američkih i evropskih političara ekstremistima na Kosovu je neodgovorna i kriminalna politika, koja vodi ka ljudskim žrtvama, genocidu i novim oružanim sukobima na Balkanu - upozorio je Železnjak.

#Oliver Ivanović

#Sergej Železnjak

'