AKTUELNO

Mučko i gnusno ubistvo Olivera Ivanovića je teroristički čin koji predstavlja otvoren napad na Republiku Srbiju, na njene nacionalne interese na Kosovu, ali i na Srbe u južnoj pokrajini, poručio je danas predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović.

Lider SNP-a je istakao da je ovaj zločin atak na politiku stabilnosti i okupljanja oko najvažnijih državnih i nacionalnih interesa koju vode predsednik Republike i Vlada, a sve sa ciljem izazivanja novih razdora i sukoba, ne samo među Srbima na Kosovu, već i u Srbiji.

-Nakon snažno izraženog jedinstva naroda u južnoj pokrajini, koji opet postaje snažan i politički i populacioni faktor, usledili su napadi na Srbe, pretnja ratom i ubistvima od strane teroriste i zločinca Kadrija Veseljija, i kao vrhunac nove hajke na Srbe - ubistvo Olivera Ivanovića. Ništa se ne dešava slučajno na Kosovu u ovih nekoliko dana i sve izgleda sinhronizovano i planirano - poručio je Popović.

On ističe da je očigledno da snažna, samostalna i nezavisna Srbija, koja se bori za svoje Kosovo i gradi prijateljstvo sa Rusijom i drugim važnim državama, ne odgovara mnogima, koji žele da je vide podeljenu, posvađanu, poniznu i slabu.

- Sada nam je najvažnije okupljanje, mir u narodu i jasna svest da smo napadnuti i ugroženi - zaključio je Popović.

#Nenad Popović

#Oliver Ivanović

#Ubistvo

'