AKTUELNO

Opozicija vodi politiku na koju ne bi pristao niko sa imalo zdravog razuma.

Bivši gradonačelnik Beograda i bivši lider DS, tajkun Dragan Đilas juče je zvanično potvrdio da će se kandidovati na izborima u glavnom gradu i da će, ako pobedi, formirati specijalnu beogradsku policiju!

Zahtevaćemo od Republike da gradski MUP bude pod kontrolom Skupštine grada. Unapred znam da nam neće biti lako, ali ćemo na tome insistirati svaki dan. Zato što će onda beogradsku policiju da vode profesionalci. U njoj će raditi policajci koji će biti pristojno plaćeni, jer dok čuvaju nas i našu decu, moraju da imaju dovoljno za pristojan život - svoj i svoje dece. Uostalom, svuda u svetu gradska vlast garantuje bezbedne ulice za svoje građane, pa zašto ne bi tako bilo i kod nas... - rekao je Đilas, kome je izgleda potpuno normalno da postoji nekakva specijalna policija pod direktnom političkom kontrolom.

Osim separatizma unutar Ministarstava, danas smo svedoci nove ideje komadanja države od strane simpatizera opozicije, konkretno iznet je zahtev da se Vojvodina otcepi od Srbije!

Pročitajte još: DAČIĆ: Opozicija gradske izbore ne doživljava kao borbu za Beograd, već za vlast u celoj Srbiji! (VIDEO)

Aleksandar Odžić, lider Vojvođanske partije poznat po secesionističkim stavovima izneo je danas zahtev da se u novom ustavu Vojvodini treba obezbediti status republike. Ovo manje-više i nije nova vest, jer ju je Odžić već iznosio, ali uvek iznova neprijatno iznenadi.

To je minimum minimuma zadovoljenja pravde i prava, i u datim okolnostima tek povratak na stanje od pre trideset godina i sva stečena prava koja je Vojvodina već imala, a koja su joj nasilno oduzeta od strane iste one politike koja i danas vlada u Srbiji - saopštio je Orić.

Odžić je, podsetimo, u aprilu ove godine pristupio Pokretu slobodnih građana zgrčenog po Beču Saše Jankovića, koji se očigledno i sam zalaže za stav maksimalno raskomadane teritorije Srbije, budući da ga je oberučke primio u svoju stranku, te da nije bio dostupan za novinare kada su od njega zahtevali odgovor na pitanje zašto mu unutar stranke trena ekstremista i pristalica nezavisnosti Vojvodine.

Foto: Printscreen Twitter

Lideri i pristalice opozicije besramno i brzopleto iznose svoje stavove i politiku na koju neće nasesti ni Beograđani, ni Srbija.

#Aleksandar Odžić

#Dragan Đilas

#Izbori

#Saša Janković

#Vojvodina

'