AKTUELNO

Oko 1,2 miliona evra uloženo je u proteklih godinu dana u surčinsko naselje Petrovčić i to iz gradskog, republičkog i opštinskog budžeta, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

''To je nešto na šta smo ponosni i mislim da u Petrovčić ovoliko nije uloženo sigurno decenijama unazad'', rekao je Vesić koji je danas obišao radove na rekonstrukciji puta od tog naselja do Preke Kaldrme, koja je granica između opština Surčin i Pećinci.

Foto: Promo

On je naveo da je urađeno više od sedam kilometara puteva kroz sam Petrovčić, kao i oko kilometar trotoara što je veoma važno jer, dodao je Vesić, meštani imaju gde da hodaju, a ne da idu po kolovozu i ugrožavaju svoju bezbednost.

''Počeli smo da radimo i fasadu na osnovnoj školi što je, takođe, nešto što su građani tražili. Sledeće godine bavićemo se time da zamenimo stolariju i, naravno, nastavićemo komunikaciju sa meštanima Petrovčića kako bismo uradili i neke druge stvari koje su za njih važne'', rekao je gradski menadžer.

Foto: Promo

Podsetivši da je Petrovčić jedno od najdaljih sela kada se posmatra teritorija grada Beogarad, Vesić je istakao da je to selo dokaz da gradska vlast pođednako brine o svakom delu Beograda.

''Činjenica da smo u ovo selo uložili oko 1,2 miliona evra najbolji je pokazatelj ljudima koji ovde žive da nisu zaboravljeni, da ih jednako tretiramo i da zaista pokušavamo da poboljšamo uslove u kojima žive i rade'', naglasio je Vesić.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša je naveo da se trenutno u svakom selu u toj opštini sprovode vrlo značajni projekti i istakao da grad Beograd ulaže ogromna sredstva u opštinu Surčin.

Foto: Promo

#Goran Vesić

#Obnova

#Surčin

'