AKTUELNO

Stanovnici Voždovca dobili su još jednu uređenu površinu na kojoj se nalaze sportski tereni, teretana na otvorenom, dečje igralište i kutak za penzionere, a investicija je vredna skoro devet miliona dinara.

Gradonačelnik Siniša Mali obišao je danas prostor u ulici Dragice Končar i naveo da je od 2014. godine do danas uređeno više od 70 dečjih igrališta, 28 teretana na otvorenom, 26 sportskih terena, kao i pet parkova za kućne ljubimce.

- To je novo urađeno, a sređeno je na desetine parkova. Ovo je jedna lepa slika Beograda koju želimo da napravimo, da između blokovskih prostora, između zgrada napravimo zelene površine - rekao je Mali novinarima i poručio direktoru JKP "Gradsko zelenilo" da za iduću godinu planira veći budžet za uređenje parkova i igrališta.

Prema njegovim rečima, trenutno se završava rekonstrukcija Pionirskog parka u centru grada, Zemunskog parka, a naredne godine će se nastaviti rekonstrukcija parka Ušće.

Pročitajte još: Završena rasprava, sutra glasanje o medicinskim zakonima

Od te politike se, kaže, neće odustati.

- Ovo je primer kako treba da radimo, imate deo za najmlađe, teren za mali fudbal, teretanu, deo za penzionere sa stolovima za šah. Građani sad mogu da vide gde ulažemo novac koji smo uštedeli I pošto smo dug smanjili za 500 miliona evra. Ulažemo u kanalizaiconi I vododnu mrežu, parkove, vrtiće, škole, fasade... - rekao je gradonačelnik.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić rekao je novinarima da je igralište u Dragice Končar jedno od 30 novih na toj teritoriji u prethodne 3,5 godine zahvaljujući odgovornoj ekonomskoj politici grada Beograda i gradonačelnika Malog.

- U protekle tri i po godine na opštini Voždovac urađeno je negde oko osam isturenih odeljenja Domova zdravlja, to je takođe rezulatat dobre ekonomske politike grada. Voždovac je preko grada obezbedio 60 miliona dinara za sledeću godinu da se uloži u škole - rekao je Savić.

#Beograd

#Park

#Siniša Mali

#Voždovac

'