AKTUELNO

Da li senzacionalizam u medijima prelazi dozvoljene granice i koliko se ovakvim naslovnim stranama relativizuje pretnja nasiljem?

Uvredljivo, ponižavajuće, uznemirujuće tim rečima poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković reagovala je na naslovnu stranu dnevnog lista "Alo!" kada je objavljena fotografija obažene starlete uz naslov "Tamari Đurić prete smrću: Završićeš u mešalici za beton".

Foto: TV Pink

Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti istakla je da ovaj slučaj nije prvi slučaj upozorenja na diskriminaciju, te da je o svakom obaveštena i Narodna Skupština.

- Ovaj poslednji slučaj bio je, osim omalovažavanja i diskriminacije, i slučaj relativizovanja nasilja - rekla je Janković za Pink.

Foto: TV Pink

Senzacionalizam u medijima se ne može obuzdati upozorenjem, već je neophodno da svi organi rade sinhrono, istakla je Janković.

Starleta i pevačica Tamara Đurić ističe da ovaj slučaj nije doživela kao traumatičan, te da je navikla na ovakav vid tabloidnog novinarstva.

Foto: TV Pink

- Pretnje dobijam svakodnevno preko društvenih mreža, tako da mi više ni ne zvuče surovo - kaže Đurić.

Foto: TV Pink

Prof. dr Nevena Čalovski Hercog, psihoterapeut, ističe da pretnja na naslovnoj strani lista probija sve granice odgovornosti.

Foto: TV Pink

- Pretnja je forma nasilja, a ovde se normalizuje neprihvatljiva forma komunikacije - kaže dr Čalovski Hercog.

#Mediji

#Pretnja

#Smrt

#Tamara Đurić

'