AKTUELNO

Lider Pokreta slobodnih građana registrovao prošlog meseca privatnu agenciju za konsalting, ali za to nije dobio saglasnost Agencije za borbu protiv korupcije!

Nakon odlaska sa funkcije Zaštitnika građana, osim što je ušao u politiku, Saša Janković krenuo je i u novi biznis i to 12. oktobra osnivanjem konsalting agencije.

Nova firma čije je sedište na Paliluli prema pisanju medija bavila bi se između ostalog i bezbednošću.

Sporno je to što je Janković tokom obavljanja prethodne funkcije koristio bezbednosni sertifikat i tako imao pristup državnim tajnama, što znači da bi kao vlasnik nove firme te informacije eventualno mogao da iskoristi, što Agencija za borbu protiv korupcije vidi kao sukob interesa. Ovo je, kako nezvanično saznajemo, razlog zbog kojeg i nije dobio saglasnost za registrovanje agencije.

Iako tokom svojih govora uvek ističe da se bori za slobodu i demokratiju, Janković je, umesto da odgovori na naša pitanja, u svom stilu ponovo nastavio da deli medije na podobne i nepodobne.

- Da se davim i da mi treba pomoć ne bih komunicirao sa Televizijom Pink - samo je to prozborio na naše pitanje da nam potvrdi navode da nije dobio saglasnost.

I možda od nas ne bi tražio pomoć, ali je apel za pomoć uputio čitavoj javnosti iz hotelske sobe u centru Beča dok se, kako kaže, grčio od besa i stresa.

Bivši Zaštitnik građana postao je stručnjak za bezbednost, a svoju sklonost prema oružju pokazao je, kako je sam rekao, redovnim pucačkim treninzima u streljani BIA i neretko se pozivajući na prijateljstva iz ove agencije.

Janković bi dakle da se bavi bezbednosnim poslovima, dok iz njegovog ormana ispadaju kosturi nastradalih iz njegovog pištolja u njegovom stanu.

#Agencija

#Saša Janković

'