AKTUELNO

Oni su dogovorili posetu ruske delegacije koju će činiti Mešovita Vladina komisija za rešavanje Sporazuma o socijalnom osiguranju Rusije i Srbije.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin ocenili su danas da je važna saradnja u oblasti socijalnog osiguranja i boračkih pitanja.

Đorđević i Čepurin dogovorili su posetu ruske delegacije koju će činiti Mešovita Vladina komisija za rešavanje Sporazuma o socijalnom osiguranju Rusije i Srbije.

Đorđević je pozvao ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua da 20. oktobra prisustvuje obeležavanju godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, kao i ministru rada Rusije Maksimu Anatoljeviču Topilinu da poseti Srbiju da bi razmatrali teme iz delokruga rada resornih ministarstva.

Oni su razgovarali i o obeležavanju godišnjice Batinske bitke, koja se odigrala od 11. do 29. novembra 1944. godine, i naveli su da će naknadno biti usaglašen odgovarajući datum obeležavanja tog događaja.

Jedna od tema sastanka bila je i stanje Ruskih ratnih memorijala na teritoriji Srbije.

#Aleksandar Čepurin

#Sastanak

#Zoran Đorđević

'