AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je Demokratska stranka iskoristila današnju sednicu Skupštine grada da bi sprečila donošenje važnih urbanističkih planova za razvoj Beograda i poručio da je za vreme Dragana Đilasa Beograd bio "leglo korupcije, a ne leglo izgradnje".

"Dok je ovaj grad vodio Dragan Đilas usvajano je oko 10 urbanističkih planova godišnje, a mi usvajamo više od 50 takvih planova? Bez urbanističkih planova nema razvoja grada i planske izgradnje i to govori o tome šta je ustvari želela prethodna vlast, da u haosu u kome nema planova mogu da mešetare", rekao je Vesić na sednici Skupštine grada.

On je istakao da će zahvaljujući usvajanju velikog broja planova u poslednjih par godina, Grad ove godine izdati građevinskih dozvola za skoro million kvadrata što je rekord i dodao da je u prošlom sazivu izdavano građevinskih dozvola godišnje za 150.000 kvadrata maksimalno.

Vulin: Vojska će imati veće plate nego ikada

"Sada svako ko ispuni zakonske uslove može da dobije građevinsku dozvolu, ko plati sve svoje dažbine prema Gradu i to je razlika između nas i njih", rekao je Vesić i dodao da se na novim planovima vidi kakva je bila veza između "tajkuna Miškovića i prethodne gradske vlasti", neraskidiva i vrlo bliska.

Novi planovi donose uvođenje reda u grad, ocenio je Vesić i dodao da su demokrate protiv toga i da zato opstruiraju donošenje planova pričajući sve što im padne na pamet.

"Beograd u prošlom sazivu nije bio veliko gradilište jer su nam ostavili tri infrastrukturna gradilišta i 50-ak privatnih, a danas imamo 60 infrastruktirnih i više od 500 privatnih, a kada dodamo i ono što rade opštine koje izdaju dozvole, ima ih i više od 1.000", naveo je Vesić.

Beograd je danas veliko gradilište, ocenio je on i istakao da je za vreme vlasti Dragana Đilasa Beograd bio "leglo korupcije, a ne leglo izgradnje".

#Dragan Đilas

#Goran Vesić

#Korupcija

'