AKTUELNO

Ministar je prokomentarisao napade KRIK-a koji su aktuelni u proteklih nekoliko dana, a koji se odnose na kupovinu stana u Beogradu 2012. godine. Tužilaštvo je po prijavi ispitalo slučaj i odbacilo ga kao neosnovan.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je za Televiziju Pink nakon povratka iz Banjaluke da će uz pomoć Ministarstva odbrane biti obezbeđeni novi kapaciteti vojske u saradnji sa Republikom Srpskom.

Pročitajte još: Vulin i Dodik o saradnji u oblasti namenske industrije: Predloženi konkretni modeli i planovi za razvoj (FOTO)

- Republika Srbija i Republika Srpska moraju imati najbolje moguće odnose i saradnju, na čemu intenzivno radimo - istakao je Vulin.

Foto: TV Pink

Komentarišući govor američkog predsednika Donalda Trampa, ministar smatra da mala zemlja kao što je Srbija ne treba da priča i komentariše govore moćnijih, kada se taj govor ne odnosi na nju.

Pročitajte još: TRAMP SA GOVORNICE UN: Ako Severna Koreja ugrozi Ameriku, nećemo imati drugog izbora nego da je POTPUNO UNIŠTIMO! (FOTO)

- Samo da mi ostanemo ispod svakog radara. Najsrećniji smo kada velike sile ne govore o nama, kada nas ni ne hvale, ni ne kude. Svet se evidentno menja, a Srbija treba da ima dovoljno snage da garantuje mir - rekao je ministar Vulin za TV Pink.

On je podvukao da predsednik Vučić vodi dobru politiku, koju ne mogu da ospore ni oni koji ga mrze, te da ta politika nailazi na razumevanje i istoka i zapada.

- Vučić je razgovarao sa Lavrovim, ali i sa drugim predstavnicima velikih zemalja i svima je rekao da Srbija neće biti član nijednog vojnog saveza. To je najbolji način vođenja države - rekao je Vulin.

Pročitajte još: VUČIĆ SA ŠEFOM RUSKE DIPLOMATIJE: Srbija neće biti članica ni NATO, ali ni bilo kog drugog vojnog bloka!

Ministar Vulin u petak putuje u Brisel, u sedište NATO pakta. S tim u vezi, ministar je najavio rad na unapređenju saradnje sa paktom.

- Želimo zajedničku saradnju, zajedničke vežbe, da nešto naučimo jedni od drugih, ali to svakako ne znači da želimo da budemo njihov član niti član bilo kog drugog saveza - opet je ponovio ministar.

Tužilaštvo za organizovani kriminal odbacilo je prošle nedelje krivičnu prijavu protiv ministra odbrane, čime je obustavljen postupak u vezi sa načinom na koji je Vulin kupio stan, budući da je neosnovan, pisao je KRIK.

Ovo Tužilaštvo je najviše u Srbiji, bavi se najozbiljnijim slučajevima, pa makar to bio i stan od 107 kvadrata u Beogradu koji je navodno sporan. Ono je završilo svoj posao odbacujući prijavu, jer ne postoje elementi kršenja zakona. Ova priča se provlači i ponavlja već dve godine, a sada čujem optužbe na račun Tužilaštva da laže jer je prijava odbačena. Godinama slušam da sam vlasnik vile na Dedinju, a pošto je nema, oni su izmislili vilu u Portugalu. O ovome se komentariše kao da je činjenica, a dokaza nema, jer te vile ne postoje - rekao je Vulin, dodajući da je stan u Beogradu kupio pre šest godina i da je poslednju ratu uplatio u julu 2016. godine kada je bio narodni poslanik, te da mu je u tome pomogla porodica.

- Sada govorim kao čovek, a ne kao političar. Moji roditelji žive na Fruškoj gori u kući bez kanalizacije. Fotografisali su nas dok smo kopali septičku jamu ispred te kuće i izmislili da kuća ima bazen i vredi 50 hiljada - rekao je Vulin, dodajući da je sve vreme ćutao na optužbe i napade da ne bi ispalo da vrši pritisak na medije.

Foto: TV Pink

On je rekao da je navikao na uvrede, te da je sam izabrao takav život.

- Sve razumem, ali zašto od Tužilaštva pravite krpu? Ako ono uradi nešto što prija određenim političkim krugovima, onda je to tužilaštvo u redu. U suprotnom, ljudi iz Tužilaštva lažu - istakao je Vulin, dodajući da su čak dva tužilaštva utvrdila da u slučaju kupovine stana u Beogradu nema kršenja zakona.

- Mogao sam da taj stan kupim na ime supruge, brata, oca, a vodi se na moje ime, jer nemam šta da krijem. Uredno je zavedeno koliko je stan plaćen i koliko vredi. Sve je transparentno, ali se ipak koristi svaka prilika da me napadaju i reč je o političkoj agendi KRIK-a - zaključio je ministar.

#Aleksandar Vulin

#Aleksandar Vučić

#Tužilaštvo

#stan

'