AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je radove na rekonstrukciji Ugrinovačke ulice u Zemunu čiji se završetak, kako je najavljeno, očekuje za desetak dana.

Vesić je novinarima rekao da je u radove na deonici od 400 metara između Ivićeve i Novogradske ulice izdvojeno 20 miliona dinara iz gradskog budžeta.

-Radi se nov kolovoz, nivelacija šahtova, trotoari... Ugrinovačka ulica je jedna od 150 ulica koje "Beograd put" radi u prestonici. U ovoj godini već je završeno oko 150 ulica ukupne dužine oko 86 kilometara, a ocekujemo da do kraja godine uradimo još 100 kilometara ulica u Beogradu, najavio je Vesić.

On je podsetio da je iz gradskog budžeta za sanaciju ulica ove godine izdvojeno tri milijarde dinara (oko 25 miliona evra), kao i da sa izdvajanjem iz kapitalnog budžeta i onim što je u prestonici uradilo preduzeće "Putevi Srbije", ta cifra premašuje 40 miliona evra.

Gradski menadžer smatra da je, da bi Beograd uspeo da reši problem sa putnom infrastrukturom, neophodno godišsnje uložiti između 50 i 60 miliona evra jer, kako kaže, "decenijama nije ulagano u velike saobraćajnice".

-Zato sada radimo velike poteze kao što su Bulevar oslobođenja, Ruzveltova ulica, Trg Slavija, sledeće godine i Ulica kneza Miloša. Na mnogim ulicama obična kiša, a da ne pričamo o ledu, napravi rupe, tako da ćemo morati intenzivno da se bavimo putnom infrastrukturom narednih godina da bi sve doveli u pristojno stanje, rekao je Vesić.

On je izrazio očekivanje da će se u narednom periodu intenzivnije raditi na popunjavanju rupa i farbanju horizontalne signalizacije jer je "Beograd put" raspisao tender kako bi se u prigradskim opštinama našli izvođači za pomenute radove.

To će, prema Vesićevim rečima, omogućiti da svih 18 ekipa "Beograd puta" bude skoncentrisano na deset centralnih gradskih opština čime će se uštedeti vreme i ubrzati radovi.

Član gradskog veća opštine Zemun, Gavrilo Kovaćević, rekao je da je u poslednjih 15 meseci u ovoj opštini asfaltirano više od 100 novih ulica.

-Nastavićemo sa rešavanjem sistemskog problema nekategorisanih ulica kojih je u Zemunu bilo više od 320, s tim što ćemo akcenat staviti na trotoare koji su propali, a mnogim naseljima u Zemunu potrebna je nova infrastruktura.

On je rekao da će sledeće sedmice biti raspisani tenderi za izbor izvođača za izgradnju 7,7 kilometara vodovodne mreže u naselju Grmovac, kao i za izbor izvođača za izgradnju pet kilometara dogradnje kanalizacione mreže u centru Batajnice.

#Beograd

#Goran Vesić

#Zemun

'