AKTUELNO

Jedan od uhapšenih i osumnjičenih za teroristički napad u Barseloni priznao je da je planiran "mnogo veći napad", prenosi agencija Frans pres, pozivajući se na izvore iz pravosudnih organa.

Četvorica uhapšenih muškaraca, za koje se sumnja da su deo terorističke ćelije, pojavili su se pred sudom u Madridu zbog sumnje da su umešani u planiranje ili izvođenje dva napada u Kataloniji, u kojima je 15 ljudi izgubilo život, a više od 100 povređeno.

Pred sudom su se pojavili Dris Ukabir, Muhamed Ala, Salh el Karib i Muhamed Huli Kemal.

Imam iz Maroka, organizator masakra u Barseloni, slučajno STRADAO U EKSPLOZIJI DAN PRE NAPADA! (FOTO)

Trojica su uhapšena 17. i 18. avgusta u gradu Ripolu na severu Katalonije, a četvrti u Alkanaru, gde je u eksploziji u jednoj kući, u kojoj su, kako se kasnije ispostavilo, ekstremisti planirali napade i pravili bombe, poginuo marokanski imam, Abdelbaki Es Sati, za koga se veruje da je radikalizovao mlade koji su počinili terorističke napade u Španiji.

Španska policija je u ponedeljak potvrdila da je ubijen glavni osumnjičeni za napad izveden kombijem u četvrtak u Barseloni, a reč je o 22-godišnjem Marokancu Junesu Abujakubu.

Ostali osumnjičeni, za koje se verovalo da su deo 12-člane ćelije, uhapšeni su, ubijeni od strane policije ili su stradali u eksploziji koja se dogodila dan pre napada kombijem u četvrtak.

#Barselona

#Napad

'