AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas komandanta Savezničke komande za operacije generala Kurtisa Skaparotija i izrazio zadovoljstvo dobrom saradnjom sa NATO, koja se razvija uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će saradnja Vojske Srbije sa NATO, u okviru programa Partnerstvo za mir, biti unapređena sa ciljem dalje izgradnje kapaciteta za doprinos međunarodnom miru.

Više od 11.000 požara na otvorenom u Srbiji! Šume i nacionalni parkovi najugroženiji

Srpski predsednik je istakao da KFOR, odnosno međunarodne mirovne snage na Kosovu i Metohiji pod vođstvom NATO, imaju ključnu ulogu u zaštiti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji kao garant njihove bezbednosti, kao i očuvanju stabilnosti u regionu.

Komandant Savezničke komande za operacije general Skaparoti je potvrdio da će KFOR i ubuduće odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i Metohiji. On je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu. General Skaparoti je izrazio zadovoljstvo što je u proteklom periodu između Srbije i NATO intenziviran dijalog na najvišem nivou, uz poštovanje pozicije Srbije o vojnoj neutralnosti. On je dodao da postoji mnogo mogućnosti za unapređenje saradnje NATO sa Vojskom Srbije.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vučić

#NATO

#Srbija

#neutralan

#saradnja

'