AKTUELNO

On je komentarisao stanje u fabrici "Fijat", posetu predsednika Vučića Vašingtonu, vojnu neutralnost naše države i očekivanja zapada i istoka od Srbije.

Novinar Jakša Šćekić prelistavao je u Jutarnjem programu televizije Pink današnju štampu i komentarisao glavne naslove, a pre svega posetu Aleksandra Vučića Vašingotnu. On je istakao da su lični kontakti važni, te da su SAD velika sila koja svoju politiku neće menjati.

Oni se unazad ne vraćaju i sve što se dogovorimo sa Amerikom, treba i da se ispoštuje. Srbija je i ranije sarađivala sa potpredsednicima SAD, a ako dođe do nekakve smene u toj državi, Pens bi mogao da postane predsednik. Zato je bitno održavati kontakte sa njim - istakao je Šćekić za Televziju Pink.

Kada je reč o natpisu da Srbija dobija avione F-16 od Amerike, on je istakao da je to vrlo ozbiljno logističko pitanje, a da li je informacija tačna, tek će se videti.

Kada je reč o vojnoj neutralnosti Srbije, on je podvukao da će i jedna i druga strana pokušavati da utiče na Srbiju, a da sve zavisi od odnosa Moskve i Vašingtona.

Pročitajte još: ISTORIJSKI SUSRET U BELOJ KUĆI! Vučić nakon sastanka sa Pensom za TV Pink: Govorio sam OTVORENO - BEZ RUKAVICA

- Što smo bliži EU, to ćemo sve više morati da harmonizujemo svoju spoljnu politiku - rekao je Šćekić.

Kada je reč o formiranju Zajednice srpskih opština, on je istakao da će ona biti formirana ako to Vašington naredi, jer Albanci igraju po njihovim naređenjima.

Govoreći o štrajku u Fijatu, on smatra da je on politički motivisan, te da ne treba zaboraviti i to da je auto-industrija u celom svetu u krizi.

Foto: TV Pink

- Problem Fijata je i taj što izvoz u Rusiju ne funkcioniše najbolje, a neće ni profunkcionisati, a model koji se proizvodi kao da je doživeo neku vrstu svog kraja, iako se i papa vozi u njemu - istakao je novinar.

#Aleksandar Vučić

#Jakša Šćekić

#Novinar

'